Ръчно правени играчки за бебе

От много отдавна ми се ще да ви покажа играчките, които направих за Мишето през последните месеци.  Както може да се предположи, така както децата на обущаря ходят боси, така и Мишето да остане без играчки правени от мама, но бод по бод докато спеше в парка като беше по-малък, успях да направя три играчки откакто се е родил :).  Плановете бяха за много повече, но и това е достатъчно.

Дадох си сметка, че макар да обичам да правя ръчно правени неща, поради липса на време на този етап най-удачно ще е да ги купувам от други хора.  Така в събота като посетих София диша в Борисовата до езерото с лилиите, си купих толкова красиви неща за мен и за бебо, някои от които бих могла да направя сама, но няма време.  Харесват ми, на добра цена са, по-добре сега, че на детето няма да са му интересни определен тип играчки докато успея да ги измайсторя.

Макар да не съм човек дето ще рече, „виж какво си купих“ (според И. консуматорското общество щяло да се срине, ако всички пазарували като мен), надявам се скоро да мога да споделя с вас с какви красоти се сдобих.  А София диша продължава из парковете и улиците на София този и следващите месеци, така че не отлагайте да посетите.  Ще бъдете приятно изненадани.

А ето ги и нашите играчки.  Първо направих пиленцето, което е на снимката най-горе.  Плановете бяха за цял мобайл.  Дори се сдобих с клонки от дърво още преди да се роди детето, но резутатът е едно пиленце, което пък стана любимо на малкия между 3 и 7 месец.

За Великден направих това яйце, което в нашия случай повече прилича на топка, но и то се оказа от любимите играчки и все още е.  Трикът при него, както и при всички платнени играчки е яйцето kindersuprise, което слагам в играчката с няколко звънчета, които да дрънкат, когато детето играе с играчката.

А тази гъба е последната ни играчка, която дори успяхме да загубим вече.  Направих я като гледах едни снимки из интернет.  Както при останалите играчки, избирам си част от играчката, от вътрешната страна, на която пришивам шумоляща торбичка.  Така играчката не само дрънка, ами и шуми.  Кой би устоял на подобно нещо! ;)

Хм, ами това е май.  Завършвам преди детето да е проплакало и тази статия да чака още един ден преди да стигне до вас.  Хубава вечер и до скоро!

Публикувано на handmade. Запазване в отметки на връзката.

6 Responses to Ръчно правени играчки за бебе

 1. Dani каза:

  Мира, направила си чудесни играчки!
  Идеята ти е страхотна, а липсата на време е обяснима!
  Отново се насладих на красиви снимки!
  И чакам да вида покупките ти :)
  Прегръдка и много целувки за Мишето!

 2. traiana каза:

  Прекрасни са! Със здраве да си играете с тях!

 3. littlethingslife каза:

  Благодаря ви, Дани и Траяна! Мишето е прегърнато :). Поздрави и хубави юнски дни от нас!

 4. Йорданова Яна каза:

  Хубава вечер и спокойни сънища за вас! *)

 5. Ani каза:

  Мире, играчките са страхотни. Браво, че за времето, с което разполагаш си успяла не просто да ги ушиеш, ами и да избреш подходящите платове и да ги измайсториш така сладки :)

 6. littlethingslife каза:

  Хубава вечер и на теб, Яна! :)

  Ани, радвам се, че ти харесват :)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s