В очакване

Някои от вас сигурно са забелязали по-редките ми писания в сравнение с миналата година. Не е само феноменът на втората година блогърстване :).

След като първо бяхме приятно изненадани, после „да минат тези изследвания, онези изследвания,“ този празник, онзи празник и преди да е дошъл следващият празник реших да споделя с вас, че ние с И. очакваме бебче наесен.

:))) Даа, много хубава новина :).  Първоначално седях като препарирана, напълно осъзнавайки, че нищо не зависи от мен, но след това започна да ми става лошо и нямаше време да мисля как точно стоя.  По-точно можех да седя само изправена, а за посещение на блогове за храна и дума не можеше да става.  Това беше периода, в който започнах все по-рядко да ви посещавам.  Но най-голям проблем имах да посещавам собствения си блог, тъй като не можех да излъжа ума си, че блогът ми е не само за храна, но и за други неща.  Няма да казвам от кой пост и до ден днешен ми става гадно като го видя :).  Това с кучето на Павлов си е вярно.

Но това с храната отмина.  Миналата седмица дори претършувах 1-2 блога по-обстойно и започнах да си записвам рецепти като преди.  Апетитът е наличен и с пълна сила, така че не избягвам вече блогове за храна :).

Но сега вниманието ми е раздвоено, разтроено, в допълнение на това, че мозъкът ми започва да става все по-бременен и всичко се случва все по-бааавно, но явно така трябва да бъде.  Енергията отива другаде и тук ще се появявам от време на време, но може би не така често.  По същите причини ви посещавам малко по-рядко, но винаги се радвам да видя вкусотиите, които сте приготвили и красотите, които сте сътворили.

Имах и рецепта за днес, но ще ви оставя със снимки на това бебешко одеялце, което е първото, което започнах да правя преди две години, в началото на плетенето ми на една кука (не че сега съм отишла много по-далеч от началото :).

Исках да направя това одеялце в цветовете на дъгата и май се получи добре (И. го нарича „шарената черга“:).  Много е приятно да се работи, но отнема немалко време да се направи, отива повече прежда (може би като за всеки проект на една кука) отколкото би отишла при плетене на две куки, но на времето ми хареса текстурата на плетката.

Бях го започнала ей така, защото ми харесваше.  После за малко да отиде при едно бебче, но като се разбра, че другото бебче ще е момче, реших да не рискувам – не знаех как ще погледнат родителите на всички цветове в него, а и тогава беше с размер на възглавница :).  Така си остана тогава като одеалцето на нашето бъдещо бебче и когато разбрах, че съм бременна, започнах да го плета отново.

Сега, въпреки, че се чувствам щастлива и добре, ежедневието ми стана по-динамично и ми липсва малко онази вглъбеност и спокойствие, с които плетях и готвех миналото лято, но може би като се нареди това-онова, първото, второто и третото, ще дойде лятото и когато всички отидат на море, а ние останем в София, ще дойде момента да завърша и това одеялце.

Модела можете да видите от тук.  Ако решите да го плетете, бих препоръчала да направите две квадратчета едно до друго и така да го заплетете, за да стане правоъгълно, а не квадратно.  Мисля, че така ще е по-практично за използване.

Докато ви пишех, ето какво чух отвън.  Стори ми се по темата :).

Желая ви слънчеви почивни дни!

Save

Save

Save

Save

Публикувано на лично, handmade и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

47 Responses to В очакване

 1. boryanailieva каза:

  Мира :) Няма по-хубаво от това ! Аз самата започнах блога си в следствие на бременността, та и ти сигурно след раждането ще се завръщаш тук по-честичко :) Наслаждавай се, колкото можеш повече на бременността, защото е нещо наистина прекрасно :) И си е само твое… Много ме зарадва с тази новина, макар да не се познаваме лично. Прекрасна седмица ти желая :)

  • littlethingslife каза:

   Борянче, помня как като четях блога ти още в началото, с учудване открих, че ти се е готвело 1 месец след раждането. За мен това, че беше родила наскоро и гледаш бебче беше голям ангажимент и геройство само по себе си, но явно, както казваш, човек се завръща към любимите занимания и защо не.

   Благодаря ти за пожеланията! Права си, че не се познаваме, но ето как хората се сближават макар и виртуално. Поздрави и хубави дни и на теб! :))))

 2. Ema каза:

  Мира, страхотна новина, много се радвам :). Забелязах, че пишеш по-рядко, но не бях предположила причината и сега наистина много се зарадвах :). Между другото и аз съм на вълна бебешки одеялца (не за мен обаче) и много се радвам, че споделяш модела си, може би ще пробвам :). Желая ти много хубави емоции при очакването на бебечето :), и след това, но..сигурно пак ще ти го пожелая когато се появи на бял свят :)

  • littlethingslife каза:

   Ема, пожелавам ти скоро да започнеш бебешкото одеалце за твоето дете!

   Иначе, този модел ми хареса и заради концентричните кръгове, които се описват от центъра навън. Това, което съм направила към момента е 62/62 см (с лека, памучна прежда), а редовете са 16 (доколкото преброих:). В зависимост колко голямо искаш да го направиш (някъде около 100/100 см?!) можеш да си прецениш колко реда ще бъдат в крайния случай. Най-красиво (за мен :) такова одеалце става с преливащи се един в друг цветове. Всеки ред – различен цвят, но за съжаление не намерих такова изобилие на цветове, а и аз исках да са и по-меки и пастелни. Но това като идея, ако ти се хареса и имаш достъп до различни прежди. Успех и ще се радвам да споделиш, ако решиш да го направиш. Поздрави и ти благодаря за хубавите пожелания! :)

 3. Maria каза:

  Eeeeee, Мира, най-прекрасната на света новина!!! Много се радвам за вас, с раждането на малкото същество животът започва отначало и е толкова по-интересен и пълен отпреди! Сигурна съм, че ще намериш много нови вдъхновения, дотогава събирай положителни мисли и енергия. Остави манджите и се наслаждавайнана всяка вибрация и смяна на настроението, дори на моменти да ти идва в повече:-) Наистина много се радвам, предстоят ви прекрасни неща, неповторими! пожелавам ти лека бременност и красиво и спокойно бебе, дръж ни в течение! ПП – една от моите най-добри приятелки също чака бебе съвсем скоро, през август, ще ви следя изкъсо;-)

  • littlethingslife каза:

   Даа, всички казват, че е много хубаво. За сега върви добре. Дано и занапред да е така :). Благодаря ти за пожеланията! Хубави неща са това. Поздрави! :))

 4. Dani каза:

  Мира, прекрасна новина :)))
  Радвам се от сърце!
  И не се съмнявам, че това ще е най-прекрасното одеялце!
  Прегръдки и продължавам да те следя с още по-голямо нетърпение!!!!

 5. Eoc каза:

  Мира :) поздравления! Много се радвам за вас!
  Прекрасно одеялце :) Ще чакаме и първия му куилт :)

  • littlethingslife каза:

   Зори, точно за куилта мисля тези дни, но за свое дете май е по-трудно да се избере :))). Голям смях! Ще видим. Като направя нещо ще споделя тук. Поздрави и благодаря за пожеланията!

 6. Ясмина каза:

  ooooo, бебенце!!!!!!!! най-хубавата новина!!! :)))) много се радвам за теб, пожелавам ти лека и приятна бременност и се наслаждавай на всеки миг със същественцето вътре :))))) и.. прекрасни снимки, както винаги! :)))))

  • littlethingslife каза:

   Благодаря ти, Ясмина! Като гледам твоята красавица, всеки път много ви се радвам. Поздрави и приятни последни дни в US!

 7. kulinarnimisli каза:

  Мира, това е най – хубавата новина от тази сутрин! Браво момиче, много се радвам, чак си поплаках. От както съм родила емоциите не ме изпускат от поглед. Обаче искам да ти пожелая, спокойствие и търпение и най – важното лека бременост. :))) Одеалцето е прекрасно! :)
  Цунки мунки и до скоро писане! :)

  • littlethingslife каза:

   Маги, много си мила! Благодаря за пожеланията! Определено е един от най-хубавите периоди в живота на една жена и е голям дар да можем да преминем през него! Благодаря ти за милите думи отново. Поздрави и хубава седмица!:)))

 8. littlethingslife каза:

  Много ви благодаря за коментарите! :))) Сега тръгвам на курс за раждане, но като се върна ще ви отговоря по-обстойно. Поздрави и хубав ден! :)

 9. Надя каза:

  Хей, чудна новина, много много се радвам. Лека бременност, много целувки и ще чакаме да споделяш:).
  p.s. Одеялцето е бонбон страшен !

 10. Мира, честито! Не мога да ти опиша колко се зарадвах като прочетох поста ти. Това е страхотна новина. Пожелавам ти една изпълнена с невероятни, магически моменти бременност! А за блога не се притеснявай, явно е често срещан момент. Аз самата пиша все по-рядко, заради все по-скорошното „очакване“ (в началото на лятото).
  И накрая да си призная искрено ти завиждам, че можеш да твориш такива красоти с ръцете си.
  Още веднъж, честито и силни прегръдки от мен (х2) :)

  • littlethingslife каза:

   Наде, каква хубава новина!!!! Честито и на теб! Надявам се и твоята бременност да е протекла леко и спокойно и също така леко и безпроблемно да мине раждането! С нетърпение ще чакам да ни разкажеш когато малкото бебче се появи. Стискам палци и леки последни седмици!!!

 11. Мира, поздравления! Леки да са оставащите брменелски дни! Моят син е роден в началото на есента. :)
  Одеялото е чудесно, снимките много красиви и нежни! Прегръдки! :)

 12. Шаренийка каза:

  Поздравления, Мира!
  Много радост и положителни емоции в месеците на очакване!
  Лека бременост и бъдете щастливи!
  Топла виртуална прегръдка! :):)

 13. Milena каза:

  Много хубава новина, Мира! Честито и лека бременност! Одеялцето е прекрасно!
  Прегръдки :-)

 14. Dani Dineva каза:

  Мирааааа, викам къде се загуби това момиче?! Наскоро преглеждах коментарите в блога и викам „я, Мира какви хубави неща е писала, скоро не се появявала“, а то имало защо. Страхотна новина, много здраве ти желая и да разшириш информацията в блога и с другите си хобита. Одеалцето е е страхотно!

  • littlethingslife каза:

   Благодаря ти, Дани! Посещавам те, посещавам те, но по-нарядко може би. Следенето през facebook ми е по-удобно. За това е възможно по-късно да прочета някоя публикация, но по-добре късно, както се казва :). Поздрави и спорни творения и на теб!

 15. Lina каза:

  Еххх има ли по-прекрасен повод от този за да те отняма в блог пространството? Честито и на двама ви от сърце!!!!! Бъдете здрави, щастливи и позитивни :-) С такава талантлива мама този бебчо е извадил късмет! Ще е заобиколен от красота :-) Слънчеви поздрави от мен!

 16. hotandtasty каза:

  Поздравления за одеалцето! Много ми харесва! Самият факт, че е сътворено от твоите ръце, го прави специално и заредено с много положителна енергия!

  http://www.hotandtasty.wordpress.com

 17. Мира каза:

  Мира, честито! Страхотна новина! :))) Най-хубавото извинение за липсата в блога :).
  Лека и безпроблемна бременност до края и здраво бебче на финала ти пожелавам!
  Одеалцето е прекрасно!
  Поздрави и хубава нова седмица!

 18. Дани Пенчева каза:

  Браво Мира! И снимките са толкова пъстри и слънчева!!! А за новината – избрала си късметлийски ден за оповестяване;) Леко и вдъхновяващо раждане ти желая!!!

 19. Diana каза:

  Това е прекрасна новина, Мира!
  Много се радвам за теб!
  Чудесна публикация в слънчеви снимки, хубава песен и… плетивото е страхотно.
  Сърдечна прегръдка, леки и спокойни месеци на очакване!

 20. Danyela каза:

  Мира, честито! Прекрасна новина! Лека и изпълнена с много емоции бременност ти желая! Много, много се радвам за вас. Силни прегръдки

 21. Таня каза:

  Мира, разплака ме да знаеш! Поздравления! Лека и спокойна бременост! Много близка те чуствам макар да не сме се виждали никога. Странно защо.
  И както е написано по-горе това е много хубав период за всяка жена. Наслаждавай се на всеки момент.
  Силно те прегръщам!

 22. Lety каза:

  Ооох Мира,
  Как можах да видя тази публикация чак сега!
  Страхотна новина! Ако знаеш как се радвам…
  По-прекрасно от това няма!
  От цялото си сърце ти пожелавам лека бременност, безпроблемно и леко раждане , най-прекрасното за теб бебче на света и много, много щастие!
  Прегръдка!

 23. littlethingslife каза:

  Лина, hotandtasty, Мира, Дани, Диана, Даниела, Таня и Лети, благодаря ви за сърдечните поздрави! Да сте живи и здрави и вие и ще ви държа в течение за развитието при нас, а до тогава ни чака цяло лято на творения и вкусотийки :). Прегръдки на всички ви и хубави дни!

 24. Alina Tchechirkova каза:

  Mira,

  eto che imam vuzmojnost da te pozdravia po-otkrito. Pojelavam ti krasiva purva bremennost izpulnena s polojitelni emotsii i hubavi spomeni, kakto i da se rodi zdravo i silno dete s dobur apetit za tvoite vkusni recepti. Chestito i na dvamata. Alina

 25. Stella каза:

  Мира привет,

  Отдавна следя блога ти и много съм очарована от начина по който пишеш, представяш ястията, и въобще всичко за което ни разказваш. Прекрасно е, има нещо чудно във всичко това, и от сърце те поздравявам! Причината и аз да се впиша, е най важното събитие, което ти предстои, много се радвам за теб, това са най-хубавите мигове в живота, прекрасни са. Пожелавам ти първо да сте здрави, и после много прекрасни мигове, на които да се радваш и съответно да ни ги споделяш.
  Това одеалце е чудесно и из ще се пробвам да го заплета, много ми хареса и заинтрегува, дано да ми се получи.
  Поздрави от нас и леко бременеене!
  Стела

 26. fedora каза:

  Аууу, много приятна новина! Леко бременеене, Мира :)
  Одеалцето няма начин да не се хареса на малкото наследниче, нали е плетено с любов ;)

 27. sabinaberova каза:

  :) :) Мира , прекрасна новина ! Желая ти лека , спокойна и безпроблемна бременост .
  Снимките са страхотни !
  Прегръдки !

 28. antinoia каза:

  Чудесно, Мира, много се радвам за вас :) хиляди пожелания :)))) обожавам глициния, а също и сакура :)

 29. Ирина каза:

  Леле, как съм могла да пропусна тази новина? Нещо рийдъра ми не е известил за публикацията ти :)
  Много, много, много се радвам за вас, Мира! Пожелавам ти една лека, изпълнена с красиви мигове и много усмивки бременност!
  Бъдете живи и здрави! :)

 30. Адриана каза:

  Сърдечни поздрави и от мен, Мира! Страхотна новина!!!
  Честита радост и много, многооооооо щастливи моменти, за теб и И. :)

  Вече нямаш оправдания за по-малко писане! ;)
  Намери си най-голямото вдъхновение!!! :)

  Като за начало, продължавай с плетенето – ухае на бебоци и теменужки. :)
  После … за каквото ти дойде отвътре или просто се радвай на малките неща!!!

  Желая Ви лека и спокойна бременност- и на теб, и на И. :) , синьо лято и много, многооооо радости!!! (sun) (F) (hug)

 31. Албена каза:

  Честито, Мира! Много се радвам за вас! Пожелавам ти лека, мъдра, приятна и сближаваща трима ви бременност. Всеки нов текст ще бъде чакан с нетърпение и четен с внимание :) Прегръдки и целувки от мен! Много хубаво лято!

 32. Chiges каза:

  Чудесна новина! Честито! Нека всичко се случи по най- приказния начин за всички вас :)))
  А одеалцето ти е много интересно. Бих го заплела някой ден, макар да не ми се отдават мащабните проекти. Две поредни бременности плетох одеалце за моите бебета и още не е завършено :).
  Поздрав най- сърдечен!

 33. Veronika каза:

  ето това ако не е добра новина и причина да поплете човек, то те на:) Наслаждавай се на бременноста, пък ние ще те следим тук пък и рядко да идваш:)

 34. littlethingslife каза:

  Алинче, Stella, Иве, Сабина, Тони, Ирина, Адриана, Бени, Chiges и Вероника, благодаря ви за поздравленията! Тези от вас, които са минали по този път знаят колко е хубаво, а пожелавам на неминалите, скоро да се присъединят към клуба :).

  Поздрави и благодаря, че наминавате! Хубаво лято!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s