Да посрещнеш Алла Пугачова

Не можах да се сдържа да не пиша за посрещането на Алла Пугачова на летището вчера.

Алла Пугачова пристигна с леката несигурност и досада на залязваща поп кралица, която трябва да отговаря на 20 годишни репортерки. Репортерките зададоха въпрос, който намекваше, че голяма част от зрителите/читателите им (както, най-вероятно, и самите те) може би не са и чували за тази руска дива от 80-те.

И така, въпросът беше: „Кой е най-хубавият ви спомен от България?“ или нещо в този дух. Алла ги изгледа с леко пренебрежение и съвсем в Бойко-стил, отвърна на въпроса с въпрос: „А вие как мислте?“

След това бързо реши все пак да бъде мила с пресата и отговори: „Златният Орфей, разбира се“ и тръгна чевръсто към колата, която я чакаше. На другите въпроси, отговори: „Сега имаме работа за вършене. Като свършим работата, тогава ще говорим.“ Ама каква работа? Договори ли има да подписва или магистрали да строи, не стана ясно. Нито дума за концерт.

Не съм била почитател на Алла Пугачова, но нямаше как да не съм чувала нейните песни („Милиони червени рози“, „Старинен часовник“ и др.) и да не ги асоциирам с детството ми. Егоцентричните думи „… който те обича наистина, ще превърне живота си в цветя за теб…“ бяха вълнуващи през първите години от съзряването ми и поставиха стабилни основи, на които по-късно Скарлет О’Хара стъпи. Но както и да е, отминали времена.

Хареса ми все пак, че е така енергична, директна и естествена. Облеклото й не беше подходящо поради много причини, но поп изпълнители … според критериите на индустрията може би е ОК. Лицето й не беше прекалено пипнато от операции – беше подпухналичко, каквото си е нейното по принцип, но с пълна изразност, а не като тушираните образи а(А)лла-Барби, които видях по улиците.

Може би именно поради контраста между живия човек и онези безизразни образи от плакатите, ме зарадва краткият репортаж от пристигането на Алла Пугачова вчера и написах тази публикация днес.

Публикувано на хора и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s