Леда Милева на 90

Онзи ден случайно попаднах на репортаж по новините за това, че Леда Милева става на 90 години. Репортажът беше от представянето на последната й книжка пред деца.

Бях очарована от излъчването, бистрия ум и сърдечния начин, по който тази жена говореше с децата. Те наистина изглеждаха нейна любима публика. За съжаление, не намерих интервюто в медията, за това поставям линк към една нейна снимка, която може да предаде част от това, което усетих в тази жена.

Разбира се, репортажът започна с изпълнение на „Зайченцето бяло“ – песен, която надали има българин, който да не знае. След това тя разказа за това как като била малка, в нейния дом имало книги на пет езика. Тя първоначално не можела да чете, но как първо започнала да чете книгите на български, после на английски, после на френски и т.н. и как смята, че всяко дете е добре да си има своя библиотека.

Всичко това се разказва с такава обич към децата, че няма как да не ти направи впечатление.

Много е хубаво когато видиш мъдър възрастен човек. Голямо вдъхновение е за нас и пример, че някъде в бъдещето, не ни чакат само старост, разочaрование и безпаметност, а може би, ако сме поработили по въпроса и сме късметлии –  бистър ум, сърцатост и мъдрост.

Честит рожден ден на Леда Милева!

Публикувано на хора и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Леда Милева на 90

  1. Dani каза:

    Един изключително интелигентен човек! Радвам се, че я има! Да е жива и здрава :)

    • littlethingslife каза:

      аз, трябва да си призная, не я познавам много. само като име и от снимка в детска книжка. едва сега около рождения й ден се разрових в нета и разбрах, че е била директор на БНТ и дългогодишен наш представител в UNESCO. бях забравила дори, че е дъщеря на Гео Милев. но ме впечатли като излъчване и енергия и за това написах. поздрави

Вашият коментар