За Julie & Julia

На Julie & Julia отидохме с моя приятелка един седмичен ден и стана така, че в киносалона се оказахме само ние двете, което беше чудесно, защото коментирахме и се смяхме на глас, без да се притесняваме, че ще смущаваме някой.

Освен неотразимата Мерил Стрийп и прекрасен Стенли Тучи, главен герой е и готвенето, и то готвенето с любов, поради което онзи ден в него киносалон, бяхме попаднали на правилното си място (за резултати тук не говорим :–).

Това, с което този филм ме изненада е невероятното чувство за хумор, с което е направен. Освен някои точни попадения при описването на фината френска душевност и навици, централно място заема самата Джулия Чайлд, която очевидно не е била жена, която можеш да подминеш току така. Не само заради ръста, почти неконтролируемия й глас или движения на тялото, но най-вече, казват, заради  характерната за нея способност да накара всеки общуващ с нея да се чувства оценен и чут.

Тия дни четейки за храна някъде из нета попаднах на този запис на част от нейно предаване, който, както казваше авторът на блога „доказва, че Мерил Стрийп не е била на нещо повече от масло във филма“. Но за мен показва и възможността една нация да оцени един неортодоксален като поведение и външен вид човек.

А вие какво мислите за филма и/или за способността ни да приемаме различните от нас?

Публикувано на филми, храна и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

1 Response to За Julie & Julia

  1. Myriam каза:

    И аз бях много впечатлена от филма, най-вече, обаче, от това как една личност може с поведението си и отношението си към другите и към работата, с която се занимава да вдъхновява друга личност с поколения по-млада. Колко красив е животът, когато успяваме да се радваме и усмихваме на малките неща! Напоследък непрекъснато си повтарям това и се чувствам много спокойна и щастлива!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s